sunnuntai 5. toukokuuta 2019

Pennut 6 vkoa

Viikko on taas vierähtänyt vauhdilla ja sitä vauhtia on varsinkin Vapun jälkeen riittänyt. Vielä pari päivää sitten ulkona olinaika pieniä piipittäjiä joiden mielestä ulkoiku ei aina ollut niin kivaakaan, nyt sitten viikonloppuna alkoi tuntua että ulkona vilistää yhtäkkiä lauma isoja reippaita ulkoilijoita. Ja ollaan me ulkoiltukin. Lauanatai aamuna oli ihana auringonpaiste, ja kuvittelimme että näinhän me ulkoillaan joka käänteessä. Mutta sittenhän tuli se kunnon lumimuräkkä joka kasteli kaiken ja jonka keskellä ei viihtynyt edes aikuisväestö, joten lauantain ulkoilmaelämä oli sitten siinä. Aamupäivältä taltioituun kuitenkin videopätkä josta näkee ainakin sen, että kuvaaja ei aina pysy pikkuvipeltäjien vauhdissa mukana.


Tänään sitten otettiin vahinkoa takaisin koko rahan edestä. Aamupäivällä käytiin ulkona oppimassa Kerttu-mummilta erinäisiä juttuja, esim. saako mummin luuta ottaa ja saako mummin häntää jahdata. Ensimmäiseen kysymykseen Kertulla on antaa vastaus että ei, toiseen vastaus on että periaatteessa ei mutta siitä usein tingitään. On kyllä ihanaa ja onni omistaa vanha viisas narttu joka opettaa pennuille koiranelämän perusasioita. Tuntui tälläkin kertaa, että se oikein etsimällä etsi luita pihalta että pääsee pikkuisten opettajaksi, kun ei se koko talveen ole ollut noista vanhoista luista kiinnostunut. Ja josta voi olla 101% varma ettei se tee pennuille mitään. Hippu-mamma kyllä näytti joskus koulutussessioiden kestäessä hiukan huolestuneelta, mutta sillä ei olekaan niin pitkää kokemusta Kertun pentukoulusta kuin minulla. Toinen vanha viisas mummeli sitten väisteli pentuja parhaansa mukaan ja pakeni välillä paikkoihin joihin pennut eivät pääse.

Pitkän päivän päätteeksi pikkuvillit pääsivät vielä ulos ennen iltapalaakin. Jaloissani vipelsi muutama pentu ripustellessani pyykkiä kuivumaan ja saunan alta kuului ärinää ja purinaa, mikä lie painiottelu sielläkin käynnissä. Pikkuisilla tosiaan vauhtia on jo melkoisesti, välillä jalat vievät niin nopeaan että sitä ei vielä oikein pysty hallitsemaankaan, ja pentunen tuiskahtaa nenälleen. Kaivaminen kuuluu nyt opittuihin uusiin taitoihin, ja sitä harjoitellaan tarmokkaasti. Ilmeisesti saunan alle on suunnitteilla kellarikerros mitä pikku maanrakentajat joukolla ja innokkaasti ovat toteuttamassa. 
Alkavalla viikolla on suurten päätösten aika, kuka pennuista muuttaa mihinkin. Eläinlääkärintarkastukseen on aika varattu, ja perinteisesti sen jälkeen on päätöksiä tehty ja pennut rekisteröity jne. Ristiäiset täytyy vielä pitää sitä ennen, luultavasti kaikille on jo nimet, vielä pitää miettiä kuka on kuka, onhan tässä vielä jokunen hetki aikaa miettiä, kun vasta sirutusvaiheessa asia täytyy olla päätettynä. Jollain lailla rikollisuuteen viittavat nimet penturaukat saavat kannettavakseen, kiitos Hippu-mamman maineikkaan menneisyyden kuuluna nuorisorikollisena.