sunnuntai 7. huhtikuuta 2019

Pennut 2 vkoaGina 

Pennut täyttävät tänään 2 vkoa ja on taasen aika ynnäillä viikon tapahtumia. Pikkutirkistelijöiden silmät aukesivat ja laatikossa näkee jo enemmän liikettä jos vain osuu oikeaan aikaan paikalle. En tiedä aiheuttaako kävelytreeneissä nurin kupsahtaminen joskus harmistuneita ääniä, ainakin joskus silloin on Hipun päästävä äkkiä pentukammariin tarkistamaan tilanne jos se sattuu olemaan meidän muiden seurassa juuri silloin. Yleensä Hippu toteaa että ”no hätä” ja tulee takaisin tai sitten se ehkä funtsailee että ruoka lohduttaa aina ja laittaa tarjoilun pystyyn. 
Pentujen motoriikka kehittyy vauhdilla, aika hyvin ne jo ajoittain kävelevät, lisäksi on laatikosta bongailtu korvan rapsutusta ja tassujen nuolentaa. Innolla odotamme koska he alkavat kiinnostua myös niille höpöttävästä ihmisolennosta laatikon reunalla sekä löytävät toisensa leikkitarkoituksissa. Kaikki aikanaan. 

Gabriella, Glenn, Giselle & Gustav

Greg, Gil & Gina

Pullukkaiset kasvavat hyvää vauhtia, Hipulla maitoa tuntuu riittävän. Hippu itse lopetti syömälakkonsa, mikä oli tietysti erittäin huojentavaa, ja on sitten perjantain nuollut kuppinsa puhtaaksi. Muutenkin se tuntuu taas olevan oma iloinen itsensä. Kontrolli-verikoe on huomenna, toivottavasti se näyttää jo normaaleja arvoja.  
Mutta nuorison kasvukäyriin siis. Painavin on Gustav joka painaa jo 1200g, Gilin seuratessa parinkymmenen gramman päässä perässä. Isot pojat ovat omilla lukemillaan, perää pitää Glenn, joka ei vielä aamun punnituksessa ihan yltänyt kilon rajaan asti, nyt jo varmaan kylläkin päivän syötyään. Koko muu konkkaronkka onkin sitten tasaisesti vähän päälle kilon kerhossa. Kun viikon syöppö-tittelin ansaitsijaa etsitään, ei kukaan kai hämmästy jos ykkös- ja kakkossijan nappaavat syömämiehet Gustav ja Gil vähän vaille 500g viikkovauhdillaan. Mutta, tadaa, pronssille kiilaakin todellinen yllätysnimi pikku-Glenn sekin yli 400g suorituksellaan! Loppu sakki onkin sitten taas tasaisesti paksuuntuneitten yli 350-alle 400g kerhossa. Pennut kasvavat sitä rataa, että ensi viikon punnitukseen on vaihdettava talousvaa’an tilalle järeämmät laitteet! Myös laatikko alkaa näyttää ahtaalta, ehkä on pian aika antaa pentujen kävelyharjoituksille enemmän tilaa.

Yritin taas tallennella pentulaatikon elämää...