sunnuntai 14. huhtikuuta 2019

Pennut 3 vkoa


Pikkuväki täyttää tänään 3 viikkoa ja on aika taas vähän ynnätä viikon tapahtumia. Vauhtihan kiihtyy, koko ajan, mutta aina käy niin kuin käy, istun pentujen luona ja huomaan että jee, ne liikkuu, ne painii jne, ryntään hakemaan kameraa/puhelinta jostain kaukaa ja sillä välin tilanne on ohi. Kaikki väki nukkuu, tai ainakin suurin osa. Tosin nyt lauantaina oli jo aika vähän laajentaa pentujen elintilaa, ja voi sitä närkästyksen määrää kun tuttu ja turvallinen pentulaatikko olikin yhtäkkiä poissa! Aikansa sain protestiääniä kuunnella ennenkuin pikku mielensäpahoittajat vihdoin nukahtivat. Nyt aitaus tuntuu jo ihan kodilta, sen sisustusarkkitehti tosin ei taaskaan vaan ajatellut ihan loppuun asti, se minkä ajattelin pissanurkkaukseksi tms. onkin pentujen mieluisin nukkumapaikka. Kerrankos sitä erehtyy ja tilanne lienee korjattavissa. Kasvettukin taas on, silmien ja vaa'an kertoman mukaan. Tämän viikon syöppö-tittelit menevät siskoksille Giselle ja Gabriella, jotka jo hyvin suuntaa antavan punnituksen mukaan näyttäisivät saaneen painoa lisää viikossa melkein 600g. Perää pitää tällä kertaa viime viikon yllättäjä Glenn reilun 400g tuloksellaan. Painavin on edelleen Gustav ja köykäisin Glenn. Mutta viime pentueeseen verrattuna kaikki muu paitsi Glenn painavat enemmän kuin viime pentueen tällä kohtaa isoin eli Flora. Eikä Glennkään jää kuin jokusen kymmenen grammaa paitsi. Täytyy varmaan jo uskoa että hyvin he kasvavat! 
Saa nähdä oliko riemu siitä ettei Hipun antibioottikuurin takia saatu löysiä masuja riesoiksemme ennenaikaista. Kuurihan oli ja meni eikä enää vaikuta, mutta jostain syystä tänään useammalla oli maha löysällä. Sen näkee siitä, että vaikka Hippu vielä hoitaakin puhtaanapidon, välillä löytyy keltaista ruikulia jostain peiton päältä. Siispä pennut saivat tutustua jälleen uuteen makuelämykseen. Onneksi emonmaidonvastiketta ei tarvittu, mutta keittelin sitä pienen määrän ja sotkin sitten jokaiselle maitohappobakteeria annokseensa. Lääkeruutalla pikkuhiljaa liruttelin keitokset suihin. Neitien mielestä soppa taisi olla ihan maistuvaa, herroista sille antoi oikeastaan arvoa vain Gil. Toivotaan että masut tästä rauhoittuvat. Hippu kyllä hoitaa tosiaan edelleen puhtaanapidon, mutta nykyään se kotona ollessani käy lähinnä vain syöttämässä pennut ja haluaa muiden seuraan. Olen sitä seuraillut ja miettinyt että onkohan se vähän väsynyt, kun välillä pentujen äänet eivät sitä hätkäytä ollenkaan. Toisaalta ulos se olisi menossa aina kun vain mahdollista, ja lähtee sinne suurella äänellä ja häntä prameasti kaarellä mummien kanssa. Ehkä jatkuva meijerinä oleminen vain väsyttää. Voi vain kuvitella, kun ei ole omakohtaista kokemusta. 

Lopuksi blogger-angstia. Työllä ja tuskalla sain yhden kuvan ja videon liitettyä tekstin sekaan. Toinenkin video kyllä löytyy ja pyörii Youtubessa, blogger ei vain sitä löydä. Lopetan taistelun tältä illalta kun akkukin ilmoittaa olevansa loppu ja yritän myöhemmin uudelleen. Sitä odotellessa ko. video löytyy (ehkä) tästä linkistä. Muutenkin "ihan hanurista" tänään koko blogger, tuntuu ettei mikään toimi edes jollain laitteella, raakaversiot miljoonine kirjoitusvirheineen päätyvät nettiin ja osa teksteistä häviää... Arggh!