sunnuntai 21. huhtikuuta 2019

Pennut 4 viikkoa


Kuka ei kuulu joukkoon...

Pääsiäisterveiset pentuaitauksen ääreltä! Tänään pikku pääsiäispuppet täyttävät jo 4 viikkoa, ja mennyt viikko toi taas uusia asioita pentujen ihmeteltäväksi.Pennut mennä viipeltävät jo varsin vauhdikkaasti, joten oli aika taas hiukan suurentaa niiden elinpiiriä. Tällä kertaa laajennus ei aiheuttanut samanlaista närkästynyttä piipitystä kuin pentulaatikon yhtäkkiä kadotessa vaikka remonttireiska heiluikin elementtien kimpussa pikkuväen päiväuniaikaan. Päinvastoin, nyt näytti siltä että isommassa tilassa oli parempi spurttailla. Eikä enää kauankaan, kun taas laajennetaan.Viikon isoin uutuus on kyllä eittämättä kiinteä ruoka! Kaupan pentumössöllä aloitettiin syömäkokeilut, ai että sitä maiskuttelun ja mussutuksen määrää minkä se aiheutti. Makuskaalaa on tähän mennessä laajennettu jauhelihalla, kuivamuonalla ja piimällä, ja lisääkin uusia makuelämyksiä on luvassa. Hyvin on maistunut, paitsi tänään päiväruokailulla kun arvon pikkuväki suvaitsi ruuan tullessa ja tarjoilijattaren huudellessa nuorisoa syömään vain kääntää kylkeään, siis ne jotka ylipäätään reagoivat. Ilmeisesti ei ollut kauhea nälkä! Kovasti he tuntuvat kasvavan ja olevan tyytyväisiä oloonsa, joten laiska kasvattaja ei vaivautunut viikkopunnitusta tekemään. Ihan pian on kuitenkin taas matolääkkeen aika, ja silloinhan on jotain osviittaa pienoisten painosta oltava.


Ruuan jälkeen ramasee


Alkuviikosta löysällä olleet masutkin lienevät asettuneet, koska aitauksesta ei juurikaan löydy todistusaineistoa kuin pissaamisesta. Puhtaanapito Oy Ab Hippumamma toimii siis edelleen täysillä, vaikka pennut siirtyivät jo syömään kiinteää ruokaa. Monesti äitikoirat lopettavat tällä kohtaa kakka-asioiden hoitelun, mutta näköjään toistaiseksi Hippu ei ole vielä täysin ulkoistanut siivoushommia. Hippu itsekin on vihdoin ihan täysillä se oma Hippuseni, ilmeestä ja eleistä näkee että nyt sitä ei enää mikään ahdista tai tunnu ikävältä. Kylläpä tuntui tosi ihanalta nähdä Hippumainen hännänpyöritys pitkästä aikaa!
Niin ja ne hampaat! Ne ilmaantuivat salakavalasti joskus alkuviikosta. Joskus silloin kerran Hippu katseli minua imettäessään jotenkin arvoituksellinen ja miettiväinen ilme kasvoillaan 😂. Olisiko ensimmäiset merkit pikkuhampaista olleet silloin tunnettavissa. Siellä ne nyt siis ovat, pian koittavaa piraija-kautta tässä "innokkaasti" odotellaan.Vieraitakin pennuilla on käynyt  ja lisääkin on tulossa pääsiäisen aikana ja sen jälkeen. Ihme ja kumma pikkuväki on jopa hetken jaksanut tepsutella hereillä vieraiden käydessä, tunnetustihan niitä ei unen voittaessa herätä kuin korkeintaan Hipun saapuminen maitobaareineen. Kovin kauanhan pikkuväki ei vieläkään jaksa touhuta ja telmiä yhtäsoittoa. Joskus parin viikon päästä sitä on kasvattaja joskus ylen onnellinen kun he vihdoin nukahtavat riehunnaltaan 😄...